Diskusprolaps

Rygsøjlen er opbygget af ryghvirvler, elastiske ledbånd og mellemliggende båndskiver. En båndskive kaldes en diskus. En diskus består af en bindevævsring og en centralt placeret geleagtig kerne. Diskus giver mulighed for rygsøjlens bevægelighed og fungerer samtidig som stødpude. Rygsøjlens hvirvler er placeret oven på hinanden, med disci imellem, og er forbundet med elastiske ledbånd.

En diskusprolaps opstår, når den bløde gelemasse inde i bruskskiven (diskus) bryder helt igennem en sprække i den omgivende bindevævsring. Den bløde del kan pose ud mod rygmarvskanalen. Hvis udbulningen trykker på en nerve, kan der opstå smerter. I de fleste tilfælde vil en diskusprolaps vise sig ved at stråle ud i det ene ben og i nogle tilfælde stråle ud i storetåen.

Folk med disse problemer kan næsten altid hjælpes, det gælder om at komme i gang med behandlingen så hurtigt som muligt, så det ikke når at blive værre.

I de fleste tilfælde vil man kunne mærke forskel i løbet af ganske få behandlinger, afhængig af hvor lang tid det har stået på.

Har du en forespørgsel?

Send en besked via formularen, ring på tlf. (+45) 20 27 72 27 eller send os en email på mail@mortenlopdrup.dk og hør hvad vi kan gøre for dig.

Akupunktur kan hjælpe på en lang række lidelser